Monday, May 30, 2011

Museum Interior Design | Madison Childrens’ Museum | TKWA

The Madison Children’s Museum approached TKWA to adapt this 1930’s Montgomery Ward building into a new home for their community-oriented programming needs. A former state office building, the facility is ideally located on Madison’s popular Capitol Square with outstanding views of both the Capitol dome and Lake Mendota. The adaptive re-use of this prominent building will play an important role in the life of the Square.

Completed in August 2010, the Madison Children’s Museum is intended to be an active learning environment rather than a typical museum of static displays.

Sunday, May 29, 2011

Cafe Interior Design | Bangkok University | Supermachine Studio

We designed a tiny corner for Bangkok University in the same building as BUCC is. This is an admission area, an small introduction to the university. We turn the normally formal program into a more relaxing corner, a cafe where high school students can be less stressful in choosing what they want to pursue for the next 4 years. It’s a Supermachine’s way to enter the university.........more

Saturday, May 28, 2011

Apartment Interior Design | Prewar Park Avenue Loft New York City | New York | Leroy Street Studio

The design for this prewar Park Avenue apartment is based on two goals: to insert a modern space for displaying the clients’ art collection, and to create clear expanses of open spaces for their young family. The partitions in the apartment’s public zones were demolished to create a large, open living space. Taking advantage of the existing exposed beam layout as a framework, plaster art walls were suspended from the roof structure and hover just above the floor. Large millwork pieces animate each room creating a playful and practical counterpoint to the discrete cellular spaces of the original plan. The design is further marked by a juxtaposition of rough and delicate materials..........more

Friday, May 27, 2011

School Interior Design | Hargrave Park Primary School | London | Leit Werk

Commission by London Borough of Islington for refurbishment and rationalisation of a new Children's Centre.

The site includes the entire ground floor area of Hargrave Park Primary School, a three to four storey Victorian brick building located within a conservation area. The objective of the brief was to provide, by means of refurbishment and rationalisation a new welcoming and stimulating 'creative environment' for the establishment of a new Children's Centre. .........more

Thursday, May 26, 2011

House Interior Design | Uterecht House | Uterecht | The Netherlands | Serge Schoemaker Architects

After a century of use, this charming and spacious one hundred and eighty square metre house (1900) near the Wilhelminapark in East Utrecht was subject to considerable wear. Serge Schoemaker Architects converted the three story mansion completely and extended the ground floor into the garden to fulfil the needs of the new owners and their two children. The facade and roof were insulated and the installations renewed.......more

Wednesday, May 25, 2011

House Interior Design | Poznan House | Poland | Neostudio Architects

The main task was to create a new structure that would accommodate a spacious single storey living space with a kitchen and a dining area. Existing building was to be refurbished to house a garage and storage functions in the ground floor and bedrooms in the upper level. New structure is attached to the existing one with the staircase. The entire building is clearly divided into two volumes - the old one with its historical charm that shows its primary usage and the addition that is a clean contemporary form. Used materials and large windows in the living space connect with the surrounding scenery - the form seems to be dissolved in the nature.........more

Lofet Interior Design | Lafayette Street | New York | Ferlund + Logan Architects

A 2,500 square foot space with East and South exposures overlooking large maple trees, inspired the use of natural and warm materials. The floors were laid with wide board douglas fir lightly oiled to allow for aging and patina. To maximize the presence of the trees in the room, single light tilt-turn windows were installed. Below each window, heating and cooling units are concealed behind perforated gray metal covers. A full height volume, containing bathrooms and laundry situated at a northern light well, is layered with storage units on two sides. The owners furniture collection is complemented by custom made cabinets and bookshelves. An exposed wood column and beam become an important spatial divider in a room where both eating and living take place............more

Tuesday, May 24, 2011

Restaurant Interior Design | Nobu | Atlantis The Palm | Dubai | Rockwell Group

To anchor Nobu at Atlantis The Palm in Dubai in its location, Rockwell Group surrounded the restaurant walls and ceilings with large hand-woven curvilinear abaca panels to evoke an environment submerged under an ocean wave, and added accents of traditional Middle Eastern vernacular architecture such as hand-wrought iron columns of flowers, leaves and buds..........more

House Interior Design | House Refurbishment In Barcelona | Arquitectura G

The house initially showed rooms available chained joined together by double doors. These adjoining rooms were related to annex corridor unfolded the tour of the house, preventing the passage of service through the rooms and relating in a more efficient kitchen, laundry room, pantry and sink access.
This organization stays linked provided the user the ability to retrofit the house to different requirements of use with great economy of means. The generous way we get through the double doors, comparable to a moving boundary, can programmatically link the pieces, can multiply the size of a room holding some open doors, or even in a situation of absolute permeability when all doors are open. On the other hand, closing the doors, and thanks to all the rooms have more than one access, you can achieve different levels of partitioning according to application requirements, number of inhabitants, etc.........more

Monday, May 23, 2011

Restaurant Interior Design | Urban Reef | Boscombe Bay | Dorset | macaulay sinclair

At Urban Reef, we branded and blended a destination restaurant, decked external terrace, bar, café and deli outlet to deliver a cohesive, vibrant social hub at the home of Europe's first artificial surf reef.

We took Fifties' references and colours, materials and laminates and mixed them with punchy visual cues from the British seaside.

Owner Mark Cribb commented: "Since opening the doors, business has been brisk; design has been key in helping us capitalise on such an opportunity, whilst ensuring a fantastic customer experience."

That's the way to do it.........more

Office Interior Design | Syzygy Expansion | Hamburg-Mitte | eins:eins architekten

The interactive marketing agency Syzygy refers premises in prominent corner position, "Neuer Wall" and "Jungfernstieg" at the Hamburg Alster. The owners wanted a work environment, where all employees are sitting at a table. This idea was taken up and developed into a piece of furniture sitting in which all the "in " a table. Similar to a puzzle piece can be composed of individual modules in different configurations to form a whole.......more

Sunday, May 22, 2011

Hotel Interior Design | Mykonos Theoxenia | Mykonos | Greece | Design By Aris Kostantinides

Theoxenia was designed by the famous Greek architect Aris Kostantinides and has recently been refurbished befitting the retro sixties theme by the also famous interior designer Angelos Angelopoulos. Moreover, Theoxenia is now a Louis Group hotel and a member of the trendy Design Hotels of the World group; it often attracts the new generation of jet-setters. The unique ambience of the sixties and the Pop Art-décor transports visitors through the magic mirror in time with the added benefit of the pampering of the truly blessed.............more

Restaurant Interior Design | Tres Agaves | San Francisco | Zack de Vito

The interior of this high-end Mexican restaurant is a distillation of South of Market Modern industrial and traditional design elements from the Mexican Highlands. It's signature river rock wall directs diners as they enter, and at the bar area a "tequila cage", subtly lit, highlights the namesake product, the Three Tequila styles........more

Saturday, May 21, 2011

Hotel Interior Design | The Hotel Luzern | Luzern | Switzerland | Jean Nouvel

The Hotel is both remarkable and unique, with no two guest rooms alike: floor plan, furnishing, decor or atmosphere - each is one of a kind. The fabulously large depictions of film scenes on the ceilings of the suites and studios and on the illuminated glass wall of the penthouse suites create an exhilarating ambience - this interacts with the carefully selected amenities to create a wealth of space for the emotions.

Retail Interior Design | Micheline Printing Boutique | Anagrama

Micheline is a printing boutique founded in the mid 70's. Back then, it was very uncommon to find a printshop that offered both design and high-end printing under the same roof. The boutique came to us because they needed their brand and store to express uniqueness, elegance, and modernity.
The space is inspired in the ambiance of print-shops in the seventies: it has a few contemporary accents such as the lighting, which gives the interiors a vanguardist atmosphere. We made sure to use a neutral color palette to focus all of the attention on the shelves holding the printing catalogues, as well as to emphasize the brand's presence............more

Friday, May 20, 2011

Office Interior Design | Orange Labs | Anmahian Winton Architects

Anmahian Winton designed Orange Labs as the first American outpost of Orange, PLC, France Telecom’s wireless phone division. Five contiguous one-story brick buildings dating from the late nineteenth century house this facility. They are part of an industrial fabric of similar buildings comprising several blocks, converted over time to office and commercial use.

Retail Interior Design | OLIVINO | delicatessen shop | London | Pierluigi Piu

OLIVINO is a delicatessen shop complementary to the newly open restaurant OLIVOMARE, with which it shares the appealing aubergine coloured shopfront as well as a graphic taste for its interiors design. Of rather small proportions – if one only considers the part of it accessible to customers – this shop is limited within an about 40sqm room facing the public way. On its left side, as to the entrance, a staircase protected by a full height frameless glazed partition leads to the storage located in the basement and is adjacent to a perimetrical wall entirely covered by a cladding finished with a double layer (white and black) of thick opaque laminated plastic on which has been engraved a decorative pattern of variously oriented bottles and glasses, which highlights the predominantly sold product in this shop..........more

Thursday, May 19, 2011

Hotel Interior Design | Belvedere Hotel Restaurant and Bar | Mykonos | Greece | Rockwell Group

This hilltop boutique hotel has been renovated and expanded to include a new lobby, guest rooms, and the Belvedere Hotel Restaurant and Bar, a three-level space that spills into the redesigned pool area on its lowest level. Lush bougainvillea, sparkling pendant lights, and natural materials inspired by the seaside location inform the restaurant and luxury hotel overall. Hand-carved rosewood millwork, sculptures by local artists, stunning Aegean views, and a color palette of whites, warms tans, and greens highlight throughout, and the uniquely programmed guest rooms feature sophisticated yacht-inspired built-in amenities and custom furnishings........more

Brooks Dental Studio | Tacoma | Washington | Eggleston|Farkas Architects

At roughly 24’ wide x 116’ deep x 14’ high this ground-floor space in a former downtown garage featured a heavy timber ceiling, and a rustic concrete party-wall that had been plastered over. Natural light was available only from the narrow street frontage. The streetfront window location was desirable in attracting and welcoming patients to the newly established practice......more

Wednesday, May 18, 2011

Bar Interior Design | Pitcher & Piano | Manchester | Nottingham | Macaulay Sinclair

In the viaduct arches of Manchester's Deansgate Locks, amidst copper and brick we inserted striking, bespoke red glass chandeliers delicately constructed from 3,000 hand-made glass tubes. We installed a 'hovering' bottom-lit monolith bar and Victoriana backdrop paying homage to the building's railway heritage.

In Nottingham, we ensured the dramatic 300-year old former Unitarian Church became a place to drink and eat by adding food cues. Elsewhere, we lit the building's dramatic stained-glass windows, removed the central drum to create a more cohesive atmosphere and added deep red banquette seating and suspended light fittings throughout........more

Retail Interior Design | The Fashion Boutique | Ibarra Rosano Design

This high-end fashion boutique juxtaposes the sensual creations in fabric against the raw constructions of steel, concrete, and thorns. This duality is meant to reinforce the beauty of both. In the spirit of fun and inclusion, a maple runway emerges from the dressing area as an invitation to become a fashion model for the day. The space encourages pleasurable social spree among ordinary construction elements and extraordinary fashion to delight the eye and excite the mind.................more

Tuesday, May 17, 2011

Restaurant Interior Design | nat. fine organic food | Hamburg Mitte | eins:eins architekten

The newly formed organic restaurant
chain "nat. fine organic food is "designed for a diet-conscious, urban audience. One: a corporate design and the "flagship" restaurant on Heuberg 1 has developed and planned in Hamburg. Under the motto "straw bale meets i-pod"very smooth, curved, white surfaces were contrasted with very rough oak wood surfaces.
The furniture was specially nat. developed.........more

Dordrecht Civic Centre | Dordrecht | The Netherlands | Dirk Jan Postel

The renovation of the interior of the Dordrecht council offices consists of two sections: the municipal service desk on the ground floor, with office space for the Register Office, and the offices on the four overlying floors in the western wing. This new interior accommodates a number of units of the flexible office concept. The municipal service desk has an open, transparent and spacious lay-out. Clients can comfortably wait for their turn, while enjoying a clear view of the goings-on at the counter and of the street outside. Various facilities have been positioned throughout this area, such as waiting benches, a photo booth, a children’s play corner, a reading table and an information wall...............more

Monday, May 16, 2011

Apartment Interior Design | Paris | Ecole

Facing the Eglise Saint-Gervais on one side and the Hôtel de Ville de Paris on the other, this 95 sqm apartment occupies the whole of the the two top floors of an 18th century building. The project comprised a full restructuration of the existing space and the conception of some design elements. The first floor, formerly consisting of a long corridor and four rooms has been largely cut open. Thus, the entrance, the living room and the kitchen form one single continuity. The guest space (a bedroom and a bathroom) has been built on the same floor. A steel staircase links the living room to the owner’sv private space underneath the roof.........more

Office Interior Design | Via Centro | New Zealand | Herbstarchitects

An ideal example of a refurbished city fringe building, this project creates a highly flexible, mixed use development that sits comfortably among its neighbors. Its material palette draws upon the brick, steel and concrete warehouse buildings of its immediate environment. The creation of courtyards and light wells permit natural light and ventilation to enter the building, helping separate its various uses.......more


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...